Ensimmäistä kertaa Aslan Ry:n kesäleirille osallistuneen kurssilaisen ehdotuksesta pyysin osallistujia kommentoimaan omaa kurssikokemustaan vastineena Antti Pikkasen kuukausiliitteen kertomukseen. Annoin kurssilaisille vuorokauden aikaa vastaamiseen sähköpostilla. Tässä on muutama lyhennelmä niistä.

 

Elävien Vesien kesäpäivät olivat hoitavin ja sydämellisin tapahtuma missä olen koskaan ollut. Löysin juurisyitä elämääni kahlitseviin ongelmiin ja pääsin niiden prosessoinnissa eteenpäin. Erittäin rakkaudellinen tapahtuma.

Mies 28, opiskelija, Helsinki

 

Minua on seksuaalisesti hyväksikäytetty 13-vuotiaana. Lapsuuteni perhe hajosi ollessani ala-asteikäinen. Koen jääneeni vaille isän rakkautta, ja rakkauden janoisena pienenä tyttönä päädyin hyväksikäytetyksi. Elävät Vedet on antanut minulle naisena ja vaimona paljon enemmän eheyttä ja tasapainoa elämääni kuin mikään terapia.

Nainen 25, sosiologian opiskelija, Jyväskylä

 

Aikaisemmin luulin, että ei ole mahdollista olla uskossa ja tuntea homoseksuaalisia tunteita, enkä olisi voinut kuvitellakaan, että tulisin koskaan kristillisissä piireissä “ulos kaapista”. Aslan ry:n Elävät vedet kesäpäivillä koin kuitenkin rakkautta ja hyväksyntää.

Nainen 21, opiskelija, Turku

 

Elävien Vesien kesäkurssi oli hyvä ja hoitava. Sain olla muiden joukossa oma itseni ja minut hyväksyttiin epätäydellisenä. Lähdin kurssilta hyvällä mielellä, anteeksisaaneena ja -antaneena, hoidettuna, siunattuna, muutamaa ahaa-oivallusta rikkaampana.

Nainen 60, jatko-opiskelija, Jyväskylä

 

Suurin ongelmani on ollut vahva lakihenkisyys ja armottomuus itseäni sekä toisia kohtaan. Kursseilla olen kokenut tulevani armahdetuksi ja sitä kautta oppinut armahtamaan ja rakastamaan erilaisia ihmisiä. Se on myös lisännyt haluani elää seksuaalisesti pyhää ja puhdasta elämää. Samoin olen käsitellyt suhdettani isääni ja äitiini kursseilla ja se on ollut hyvin parantavaa. Olen oppinut rakastamaan ja kunnioittamaan vanhempiani.

Mies 26, opiskelija, Jyväskylä

 

Anteeksiantamisen kautta koin paranemista kiusaamisen jättämistä haavoista. Kurssin jälkeen olen vapautunut kokemaan iloa naiseudesta enemmän.

Nainen 36, tutkija, Keski-Suomi

 

Elävät vedet työ on antanut minulle paljon. En tiedä missä muualla olisin voinut käsitellä samalla syvyydellä menneisyyteni kipeitä asioita, mm seksuaalista hyväksikäyttöä. Olen saanut näyttää tunteeni vapaasti, ja kokenut että minua todella kuunnellaan.

Nainen, 30, opettaja, Jyväskylä

 

Kuten nuorta Pikkasta, minuakin jännitti tulla paikan päälle leirille. Tapaanko tuttuja vai käykö niin, että toiset leiriläiset ovat aivan erilaisia emmekä pysty ymmärtämään toisiamme ollenkaan. Positiiviseksi yllätykseksi ihmiset olivat tavallisia ja heidän kanssaan oli helppo keskustella vaikeistakin asioista. Totuus on, että leirillä käsiteltiin tavallisten ihmisten tavallisia ongelmia. Haikeana jouduin lähtemään Kiponniemestä. Olimmekohan samalla leirillä Pikkasen kanssa?

Mies 33, yrittäjä, Helsinki

 

Elävät Vedet –kurssin järjestelytiimin puolesta
Sirkku Chambers
Jyväskylä